Hát most így

Elég sűrű hetekben leledzem, úgyhogy összefoglalok itt egy kicsit. A szabadúszás sajátossága, hogy néha rengeteg szuper lehetőség talál meg, máskor meg bőven elférne még ez meg az. Bár lement egy-két esemény, bár megírtam néhány dolgot, bár mindjárt leadjuk az új könyvet, azért még bőven a hajtós időszakban vagyok, nem sok minden férne még el.

Társasjátékok

A legfontosabb talán, hogy két társasjátékom is megjelent. Az Építs velem, Boribon! már pár hete a polcokon van, az Abszolút képtelen sztorik viszont még csak most bontogatja a szárnyait. Utóbbihoz az Instagramon egy remek nyereményjátékot is szervezhettem, mert Moskát Anita elfogadta a meghívásunk egy közös társasozásra. Egy írós játékot íróval játszani szerintem menő, ráadásul úgy alakult, hogy végül egy íróval, egy szerkesztővel, egy költővel és egy műfordítóval fogok játszani. Nem vagyok magabiztos…

A megjelenésekhez tartozik talán az is, hogy a jövő héten leadjuk az új társasjátékos könyvünk. Jesztl Józseffel közös ez is. A Pagony a kiadó, Győri Hanna a szerkesztő, de az illusztrátor új, és szerintem fantasztikus munkát végez: Török Judit. Újra feszegetjük a társasjátékozás határait – meg kicsit a könyvekét is -, de most az a cél, hogy kimozduljatok a négy fal közül. A könyvet, az új játékokat ugyanis a természetben, a természettel lehet majd játszani. Nagyon izgulok a fogadtatás miatt!

Ugye nem csak saját magamnak tervezek, vannak felkéréseim is. Május második végére tervezünk villantani egy kártyajátékot a Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal, melynek témája a szervezetet ismerők számára nem túl meglepően a vitakultúra területén keresendő.

Események

Volt egy remek hangulatú előadásom az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskolában. Egy korábbi egyetemi workshopom résztvevője hívott el a tantestületükhoz és a társasjátékok pedagógiai hasznáról beszélgettünk. A kiemelt képen pedig a 3. Múzeumi Játékmustra trialógusa zajlik, bár nem tudom melyik pillanat, mert volt nagyon sokféle, például spontán játékot kellett terveznünk, de random kihúzott kérdésekre is próbáltunk válaszolni. Elég különbözőek voltunk így hárman (Czékmány Anna, Kiss Tibor), szóval izgalmas és inspiráló volt számomra is. A beszélgetés után ráadásul egy olyan kapcsolatfelvételre is sor került, amiben rengeteg izgalmas lehetőséget látok, de még semmit nem mondhatok, három nap múlva lesz az első megbeszélésünk.

Írások

Az elmúlt hetekben már bele is vágtam, de igazából a következő időszak meghatározó tevékenysége lesz, hogy írok. Már meg is jelent és olvasható egy blogbejegyzésem az #újpedagógia oldalán, melynek apropója a közösen fejlesztett társasjáték-pedagógiai képzésünk. Felkérést kaptam egy tanulmányra egy egyetemi tanulmánykötetbe, aminek az érzékenyítő/edukatív társasjátékok és a játéktervezés lesz a témája. A csapat egy részével online találkoztam, szakértőként, tanácsadóként szóltam hozzá egy izgalmas játéktervezési projekthez. Ezen kívül egy könyvfejezet megírása is vár rám a következő hónapokban – ha minden jól megy -, amiről persze túl sok mindent nem mondhatok, de el kellett olvasnom újra a Csongor és Tündét, a társasjátékozástól pedig nem távolodok nagyon messzire majd a szövegben.

És mindeközben saját szövegeken, saját ötleteken is dolgoznék, mert rengeteg tapasztalat és gondolat gyűlt össze az elmúlt években az ovisokkal való társasjátékozásról bennem és körülöttem. Ennek még keresem a formáját, de idő meg hely sem ártana hozzá.

Hát most így.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük