Kiadás éve: 2023
Kiadó: Magánkiadás
Illusztrátor: Marton Dóra
Oldalszám: 44
Megvásárolható: Írj nekem!

Bevezetés
Tíz éve foglalkozom pedagógiai céllal társasjátékokkal, úgyhogy összegyűjtöttem a kedvenc történeteimet. Amikor embereknek arról beszélek, hogy a társasjátékok mennyire hasznosak, nagyon hamar ezeknél a történeteknél kötök ki. Rengetegszer meséltem már el őket és most végre egymás mellé kerülhetnek. Nem találtam semmi meggyőzőbbet annál az évek során, mint játékosok reakcióit játékokra, játékhelyzetekre. Persze igyekeztünk tematizálni a társasjáték-pedagógia működését, de érvként mindig a történeteink voltak a legerősebbek.
Szeretném azt mondani, hogy az itt található történetek mind pontosan így történtek meg, de tudom, hogy a rengeteg mesélés és reflexió, az emlékezetem kopottsága torzítanak itt-ott. De semmi lényegeset.
A füzet első felében tehát tíz év tíz fontos történetét, történetegyüttesét találjátok. A második felét pedig pedig átbeszélgettük Jesztl József barátommal, kollégámmal, mentorommal, aki 2013-ban elindított a modern társasjátékok és a pedagógiai igen izgalmas kapcsolatának megismerése felé.
Olvassátok figyelmesen a történeteket, aztán üljetek le és játsszatok sokat, hogy a saját történeteiteket is megtaláljátok!