A legelső játékötletem. Sajnos úgy alakult, hogy bár két hazai és egy nemzetközi kiadó is foglalkozott vele, végül nem jelent meg. Ettől még rengeteget köszönhetek neki. Például kapcsolatokat, de azt is, hogy játéktervezőnek kezdjem tartani magam. Megjelenni már nem fog. Lehet, hogy elemeket fogok még használni az ötletből, de már nem foglalkoztat a kiadása, így gondoltam felteszem ide print and play formában. A játék tehát innen ingyenesen letölthető, csak 12 dobókocka kell hozzá és kicsit nyomtatni meg vágni.

Tehát ez a legelső játékötletem. Azóta nem nyúltam hozzá, hogy először leadtam egy kiadónak. Az elmúlt 5-6 évben persze rengeteget tanultam a tervezésről, fejlesztésről, biztosan ki tudnám javítani a hibáit, de nem szeretném. Hiányzik az is ebből a játékból, hogy egy fejlesztő csapat dolgozzon rajta, hogy egy kiadó kipofozza. Mindez azt jelenti, hogy a játék lehetne ennél jobb, talán sokkal jobb is, így viszont szebb. Nekem legalábbis jobban tetszik, hiszen megmutatja, honnan indultam.

Hogy fel tudom ide tenni, az annak is köszönhető, hogy Láng Zsófi már a makettnek remek kinézetet varázsolt. Ma már az ötleteimet nem dolgozom ki ennyire, pláne nem költök rájuk ennyit, de akkor még nem volt referenciám, kész dologgal akartam kiadók elé állni.

Ezt írtam 2015-ben a játékról:

Sikeres producerekként saját, dédelgetett filmterveteket szeretnétek megvalósítani. Ehhez pedig a legjobb csapat összeállítása szükséges, amihez latba kell vetni minden befolyásotokat. A verseny pedig hihetetlenül éles, hiszen többen is ugyanabban a személyben látjátok a siker kulcsát. Kinek készül el az álma? Vajon sikerül meggyőzni a kulcsembereket? Melyik film robbant bankot?

2-4 fő játszhatja, a játékidő 40-50 perc és talán 10 éves kortól ajánlaná egy kiadó, de szerintem lehet próbálkozni vele fiatalabban is.

(Ha esetleg kinyomtatod és játszol vele, akkor örülök, ha küldesz nekem képet róla!)

Jó játékot! Print and play!

Magyar játékszabály, english rules
Filmes kártyák: rendező, sztár, forgatókönyvíró, operatőr, stáb, hátlap
Befolyáslapkák: lapkák1, lapkák1 hátlap, lapkák2, lapkák2 hátlap
Filmterv