Turné

Jó, talán túlzás a turné kifejezés, de szeptember első hétvégéjén két fontos eseményem is volt. Ráadásul két különböző városban, szóval utazni is kellett, tehát turné.

Ez egyrészt annak köszönhető, hogy szeptember elejére megjelent a Zoknifogócska című játékom, másrészt a 92. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan, kiadóm, a Pagony sok-sok programmal készült országszerte.

Ott lehettem a Könyvheti Pagony Matinén, ahol összesen négy új társasjátékot mutattunk be. Nekem különösen nagy élmény volt, hogy három szerzőtársammal együtt beszélgethettünk a színpadon, úgy érzem, hogy a Pagonynál, az írókhoz és illusztrátorokhoz hasonlóan, hazai játéktervezőkből is kezd alakulni egy igen szép névsor. Szóval ott volt Kruppa Gergely a Matricás Laci – Kapj el! című játékával, Marosvári Tamás a Kalandozoo-val és Pierrot a Rumini – Hajónaplóval. Mivel mindegyik játékkal sikerült játszanom és ismerem a korábbiakat is, egészen bátran kijelenthetem, hogy ez az eddigi legerősebb csomagja a Pagonynak, mind a négy játék jól sikerült – igen, szerényen a Zoknifogócskát is jól sikerültnek gondolom.

Franciska többször felintegetett a színpadra… <3

Másnap aztán irány Debrecen! Az esemény azt a megtisztelő címet kapta, hogy Játssz jól! Interaktív foglalkozás Lencse Máté pedagógus- játékfejlesztővel. Egy csendes, vasárnap reggelbe érkeztem. Alig találkoztam emberekkel, kicsit fújt a szél. Mikor megtaláltam a helyszínt, az Ünnepi Könyvhét bódéi még zárva voltak. Nem igazán hittem abban, hogy 10-kor itt emberek lesznek, akik kíváncsiak rám és játszani szeretnének. Aztán egy csodás beszélgetésben találtam magam, rengeteg aktív szülővel és nagyszülővel, akik nagyon jó kérdéseket hoztak. És persze a gyerekek. A beszélgetés nekik ugyan nem volt nagyon izgalmas, utána viszont közel két órát játszottunk sok asztalon, sok játékommal. És persze az is nagyon jól esett, hogy közben fogytak a társasaim, a könyveink és dedikálnom is kellett bőven. (Nagy boldogság volt, hogy a Jól játszani volt a legnépszerűbb, aminek csodás visszhangja van, de annyira azért nem fogy jól, de majd erről máskor elmélkedem.)

Szóval köszi mindenkinek, akivel összefuthattam ezekben a napokban, jó dolog jó beszélgetésekben és jó játékokban részt venni!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük