Egy sűrű hét

Szeptemberben minden előadás, esemény egyetlen hétre koncentrálódott. Először Kecskemétre látogathattam el, ahol a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár szakmai napján adhattam elő. A fókusz a könyvtárak programjain, a társasjátékok ajánlásán és a társasjátékok pedagógiai hatásán volt. Szerencsére egy szuper, aktív és értő közönséggel volt dolgom, így közösen kereshettük a társasjátékok szerepét a könyvtárak életében. Mindig nehéz társasjátékokról játszás nélkül beszélni, de azért ezt-azt sikerült becsempésznem, a közel hetven fős létszám ellenére is.

Aztán siettem haza, mert este a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szakmai teadélutánján vettem részt. Itt egy kis közös játék után az esélykiegyenlítés lehetőségein gondolkoztunk a vitázásban. A DIA csapata keresett meg, hogy az előnyadásról (is) szóló Jól játszani könyvünk inspirálta már őket néhány ötletre, ráadásul tavasszal már csináltunk is együtt egy közös játékot, szóval nem a nulláról indítottuk a beszélgetést, ami rendkívül érdekesen alakult. Remélem hamarosan látható, megmutatható eredményeket is hozhatok.

Szerdán pedig egy rendkívül innovatív oviba, a Kőbányai Gépmadár óvodába voltam hivatalos. Megismerhettem a szakmai programjuk egy részét, ami – képzeljétek! – táblajátékokra és társasjáték-pedagógiára épül. Szerintem ez nagyon menő! Tetszett a környezet, remek előadások voltak, így a végén már izgultam, hogy mit is mondhatnék még. A közönség is izgalmas volt, mert óvodapedagógusokon kívül a fenntartó részéről is érkeztek, de szülők is ellátogattak. A tervezett előadásom felét kidobtam, illetve átalakítottam, de végül jó hangulatban és úgy tűnt, hogy mindenki számára hasznosan telt az én másfél órám is. Mivel mostanában sokat foglalkozom az óvodások társasozásával, így biztosan fogunk még együtt dolgozni a szakmai csapattal, itt is azt remélem, hogy hamarosan látható, megmutatható eredményeket hozhatok.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük